Pelle Svanslös och Maja Gräddnos blir bandyfinalens maskotar - Bandyfinalen Uppsala

Pelle Svanslös och Maja Gräddnos blir bandyfinalens maskotar

| 2018-02-16

Uppsala förknippas med många saker. Bandyfinalen är en av dem då staden stod värd i 22 år. Nu välkomnas finalen hem efter 5 år i Stockholm. En annan är Pelle Svanslös och hans vänner. Nu är det klart att både Pelle Svanslös och Maja Gräddnos kommer vara med både inför och under Bandyfinalen. Bland annat finns möjlighet att träffa celebriteterna 24 februari på allmänhetens åkning på Studenternas och 3 mars i stadsrummet.

Ingen katt hålls så kär som Pelle Svanslös här i Uppsala. Gösta Knutsson kända barnböcker från 30-talet är lika aktuella idag som de var då. Pelles devis är ju ”våga vara snäll” och det är precis det budskap han vill förmedla till alla barn på de evenemang som genomförs inför bandyfinalen.

Den 24 februari är det premiär på Studenternas och alla barn kan åka skridskor med Pelle & Maja på allmänhetens åkning på sportlovsveckan. Förutom det är Skridskokul på plats där du kan träna dina färdigheter i bandy. Har man inte skridskor går det att låna och Bandykul är på plats för att hjälpa nybörjare. Alla barn som deltar får varm choklad och varmkorv.

Pelle & Maja återkommer helgen efter till Stora Torget i Uppsala och även under hela finalhelgen. Helt nytt för Bandyfinalen att det är allmänhetens åkning torsdagen den 15 mars. Efter finallagens traditionsenliga presskonferens öppnar vi upp finalarenan för allmänheten. Även finallagen kommer känna på isen under denna kväll.

-Vi vill belysa att finalen är hemma i Uppsala igen och att alla är välkomna. Vi kan inte tänka oss några bättre än Pelle & Maja som ser till att även barnen känner sig välkomna. Vi tycker det är viktigt att barn rör på sig och detta är vårt sätt att aktivera barnen genom att lära dem åka skridskor. Sen blir ju allt lite mysigare av att få en kram av Pelle eller Maja, säger Ola Rosén på Destination Uppsala.

 

För mer information kontakta gärna:

Ola Rosén
Projektledare Bandyfinalen
ola.rosen@destinationuppsala.se
+46 18 727 48 13

 

Senaste nyheterna

Kategorier

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du användandet av cookies.