Gå för alla hjärnor – Bissen Brainwalk - Bandyfinalen Uppsala

Gå för alla hjärnor – Bissen Brainwalk

| 2019-02-14

Fjolårets succépromenad Bissen Brain Walk arrangeras även i år av Uppsala universitet i samarbete med Bandyfinalerna och Sirius bandy. Häng med på Uppsalas mest angelägna promenad den 23 mars i samband med Bandyfinalerna på Studenternas. Genom att bidra med 50 kr eller valfritt högre belopp, möjliggör du att forskningen om hjärnan drivs framåt.

Startplats: Segerstedthuset, von Kraemers allé 2, Uppsala. Promenaden är ca 2 km lång och avslutas på Studenternas IP där damernas bandyfinal spelas kl.12.00.

Startavgift: 50 kronor per person eller valfritt högre belopp, går oavkortat till hjärnforskningen. I startavgiften ingår entrébiljett till bandyfinalen för damer (Endast Damfinal). Betalas kontant på plats eller via Swish till 123 900 41 44.

Före promenaden, från 10.00, är du välkommen in i Segerstedthuset på en kopp kaffe/te/saft. På plats finns hjärnforskare från Uppsala universitet som berättar och svarar på frågor om hjärnan och hjärnrelaterade sjukdomar. Hur bidrar en god natts sömn till hjärnans hälsa? Varför uppstår sjukdomar i hjärnan? Hur kommer psykiatrivården att förändras i framtiden? Etc. Kom och ställ just dina frågor om hur hjärnan fungerar.

Program
Var: Uppsala universitet/Segerstedthuset, von Kraemers allé 2, Uppsala
9.30 Dörrarna till Segerstedthuset (entrén mot von Kraemers allé) öppnar och det bjuds kaffe/té/saft. Restaurang Segerstedt har kaféet öppet.
10.10 Hjärnforskare på plats i Restaurang Segerstedt. De svarar på just dina frågor om hjärnan och hjärnrelaterade sjukdomar.
11.00 Startskottet för välgörenhetspromenaden Bissen Brainwalk. Mathias “Bissen” Larsson tar täten. Samling utanför entrén till Segerstedthuset (von Kraemers allé 2). Slingan går till Studenternas IP och är knappt 2 km lång. I startavgiften ingår entrébiljett till bandyfinalen för damer (Endast Damfinal).
12.00  SM final i bandy för damer på Studenternas IP (ingår i startavgiften, Endast Damfinal)

Ta med familj och vänner och gör en insats! Vi ses den 23 mars!

 

Bakgrund
Mathias ”Bissen” Larsson, småbarnsfar och trefaldig svensk mästare i bandy, drabbades 34 år gammal av en kraftig stroke. Han överlevde mot alla odds och leder idag folkrörelsen Bissen Brainwalk som genomförts i en rad svenska orter och har samlat in flera miljoner till forskningen.

Mer om Bissen Brainwalk på http://www.bissenbrainwalk.se/

Forskare på plats:

Joachim Burman, läkare och docent i neurologi har av Bissen Brainwalk tilldelats medel för att forska om biologiska och kliniska effekter av hematopoetisk stamcellstransplantation (HSCT) som behandling för den neurologiska sjukdomen multipel skleros. Forskningen syftar till att lära oss mer om vilka patienter som har störst nytta av HSCT och varför behandlingen har effekt.

Klas Kullander, professor i medicinsk utvecklingsbiologi har av Bissen Brainwalk tilldelats medel för att forska om motverkan av minnesförlust vid demens – analys av minneskretsar. Klas Kullander forskar på nervcellskretsar och deras funktion. Hans internationella forskargrupp vid Uppsala universitet studerar nervcellkretsar som är viktiga för inlärning, minne, motorik och kognition. Studierna bedrivs med genetiska, molekylärbiologiska och elektrofysiologiska metoder.

Senaste nyheterna

Kategorier

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du användandet av cookies.