Gå för alla hjärnor – Bissen Brainwalk - Bandyfinalen Uppsala

Gå för alla hjärnor – Bissen Brainwalk

| 2018-02-26

Välgörenhetspromenad till förmån för hjärnforskning i anslutning till svenska bandyfinalerna i Uppsala. Den 17 mars har du chans att göra en insats – häng med på Uppsalas mest angelägna promenad. Genom att bidra med 50 kr eller valfritt högre belopp, möjliggör du att forskningen om hjärnan drivs framåt. Tillsammans gör vi skillnad för alla som drabbats av hjärnrelaterade sjukdomar.

 

Innan promenaden, från 9.30, är du välkommen in i Segerstedthuset på en kopp kaffe/te/saft. På plats finns hjärnforskare från Uppsala universitet. Hur bidrar en god natts sömn till hjärnans hälsa?

Varför uppstår sjukdomar i hjärnan? Hur kommer psykiatrivården att förändras i framtiden?

Kom och ställ just dina frågor om hur hjärnan fungerar.

 

Tid: Lördag 17 mars

Startplats: Segerstedthuset, von Kraemers allé 2, Uppsala. Promenaden är ca 2 km lång och avslutas på Studenternas IP och damernas bandyfinal.

Startavgift: 50 kronor per person eller valfritt högre belopp, går oavkortat till hjärnforskningen. Betalas kontant på plats eller via Swish till 123 900 41 44.

För: Alla som vill göra en insats för livet

 

Program

Var: Uppsala universitet/Segerstedthuset, von Kraemers allé 2, Uppsala

09.30    Hjärnforskare på plats i Restaurang Segerstedt. De svarar på just dina frågor om hjärnan och hjärnrelaterade sjukdomar.

10.00    Startskottet för välgörenhetspromenaden Bissen Brainwalk. Mathias “Bissen” Larsson tar täten. Samling utanför entrén till Segerstedthuset (von Kraemers allé 2). Slingan går till Studenternas IP och är knappt 2 km lång. I startavgiften ingår entrébiljett till bandyfinalen för damer.

11.00    SM final i bandy för damer på Studenternas IP (ingår i startavgiften)

 

Ta med familj och vänner och gör en insats! Vi ses den 17 mars!

 

Berätta på FB att du hänger med: https://www.facebook.com/events/146421642671106/

 

 

Bakgrund:

Mathias ”Bissen” Larsson, småbarnsfar och trefaldig svensk mästare i bandy, drabbades 34 år gammal av en kraftig stroke. Han överlevde mot alla odds och leder idag folkrörelsen Bissen Brainwalk som genomförts i en rad svenska orter och har samlat in flera miljoner till forskningen.

Läs mer om Bissen Brainwalk

 

 

Forskare på plats:  

Jonathan Cedernaes, forskare vid institutionen för neurovetenskap och enheten för funktionell farmakologi, Uppsala universitet har tilldelats medel från Bissen Brainwalk för studier om sömnens betydelse för hjärnans hälsa. Forskargruppen undersöker effekt av träning och stress påverkar hur vår hjärnhälsa förändras då vi lider av sömnbrist.

 

Janet Cunningham, läkare och docent i experimentell psykiatri har av Bissen Brainwalk tilldelats medel för att forska om immunsystemets roll bakom vissa former av svår psykisk sjukdom. Sammanfattningsvis siktar detta projekt till att kunna identifiera biologiska förändringar i immunsystemet som är kopplade till psykisk sjukdom och därmed bidra till ökad kunskap om bakomliggande sjukdomsmekanismer. På mottagningen har redan identifierats flertal patienter men dessa tillstånd och med den nya kunskapen har de erbjudits särskilt anpassad behandling och har det kunnat nå symptomfrihet.

 

Klas Kullander, professor i medicinsk utvecklingsbiologi har av Bissen Brainwalk tilldelats medel för att forska om motverkan av minnesförlust vid demens – analys av minneskretsar.

Klas Kullander forskar på nervcellskretsar och deras funktion. Hans internationella forskargrupp vid Uppsala universitet studerar nervcellkretsar som är viktiga för inlärning, minne, motorik och kognition. Studierna bedrivs med genetiska, molekylärbiologiska och elektrofysiologiska metoder.

 

 

Arrangör: Uppsala universitet, Sirius Bandy, Bissen BrainWalk i samarbete med Svenska bandyfinalerna.

 

Senaste nyheterna

Kategorier

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du användandet av cookies.