Det blir SM-final på lördag! - Bandyfinalen Uppsala

Det blir SM-final på lördag!

Bandy Nyhet Uppsala | 2021-03-23

På lördag avgörs damernas SM-final mellan Villa Lidköping Dam och Västerås SK Dam klockan 13:00 i Recoverhallen i Uppsala. Matchen direktsänds i SVT.  
Svenska Bandyförbundet har tillsammans med Föreningen Svensk Elitbandy, Uppsala kommun och berörda klubbar fattat beslut om att damernas SM-final ligger kvar som planerat och spelas på utsatt datum den 27 mars. Herrarnas SM-final flyttas till lördagen den 3 april.  

Anledningen till den flyttade herrfinalen är att flertalet spelare i både Villa Lidköping och Sandvikens AIK testats positivt för Covid-19, vilket omöjliggjort en final den 27 mars . 
 
–  Som alla förstår så har detta varit ett komplext pussel att lägga. Med stöd från både Uppsala kommun och SVT har vi nu kommit fram till en lösning med två finaldagar. Det känns oerhört kul att få visa upp Sveriges två bästa damlag på bästa sändningstid vilket ger finalen det fokus och den exponering den förtjänar. Det känns också tryggt att ge spelarna i herrlagen tillräcklig tid till återhämtning, säger Pär Gustafsson, Generalsekreterare på Svenska Bandyförbundet.  

–Det är naturligtvis tråkigt att vi inte kan spela finalmatcherna på samma dag. Samtidigt är vi nöjda med att vi kommit till den här lösningen och vi vill rikta ett tort tack till Uppsala kommun och SVT för den flexibilitet och stöd till bandyn de har visat, säger Per Selin, ligachef på Föreningen Svensk Elitbandy.   

Beslut väntas kring kommande semifinalmatcher  

Svenska Bandyförbundet jobbar nu tillsammans med Föreningen Svensk Elitbandy med att säkerställa att semifinalserien mellan Villa Lidköping och Sandvikens AIK kan slutföras på bästa möjliga sportsliga villkor när smittläget tillåter. Besked om när och hur semifinalmatcherna kommer att slutföras tas under de kommande dagarna.  

Kontaktperson 
Pär Gustafsson, Generalsekreterare Svenska Bandyförbundet 
Mobil: 070-203 58 46, telefon: 08-699 63 50, e-post: par.gustafsson@svenskbandy.se

Kontaktperson 
Ola Rosén, Projektledare Destination Uppsala  
Telefon: 018- 727 48 13 e-post: ola.rosen@uppsala.se  
 
Presskontakt 
Therése Eriksson, Informations – och kommunikationsansvarig Svenska bandyförbundet 
Mobil: 070-261 83 01, telefon: 08-699 63 49, e-post: therese.eriksson@svenskbandy.se  

Senaste nyheterna

Kategorier

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du användandet av cookies.