Bandyfinalen och Uppsala universitet ingår samarbete - Bandyfinalen Uppsala

Bandyfinalen och Uppsala universitet ingår samarbete

| 2018-01-31

Vid bandyfinalerna den 17 mars kommer publiken, på olika sätt, att märka av att de befinner sig i studentstaden Uppsala. I samband med finalerna kommer Uppsala universitet också att arrangera en Bissen Brainwalk – en promenad där alla insamlade medel går till forskning om hjärnans skador, sjukdomar och funktionsnedsättningar.

– Vi tycker att det är roligt att få möjligheten att arrangera en Bissen Brainwalk i samband med att bandyfinalerna återvänder till Uppsala. Det är ett tillfälle att sätta fokus på hjärnforskning. Det är ett område som påverkar oss alla. Mycket forskning pågår inom Uppsala universitet och stora framsteg görs inom vården i samarbete med Akademiska sjukhuset, men fortfarande finns många viktiga frågor kvar att besvara”, säger Pernilla Björk, kommunikationsdirektör vid Uppsala universitet. 

Initiativtagaren till Bissen Brainwalk är tidigare bandyspelaren och SM-vinnaren Mathias ”Bissen” Larsson som själv drabbades av en stroke för sju år sedan. Innan Bissen tar täten i promenaden finns det möjlighet att äta frukost i det nybyggda Segerstedthuset och lyssna på några av Uppsala universitets hjärnforskare som berättar om de senaste rönen. Bandyfinalen bjuder samtliga deltagare i Bissen Brainwalk på fri entré till damfinalen och vill med detta visa sitt stöd till hjärnforskningen.

Samarbetet mellan Bandyfinalen och Uppsala universitet kommer också att bjuda på en liten överraskning som starkt förknippas med universitetet och Uppsala som universitetsstad. Den kommer hållas hemlig i några veckor till, men håll därför ögon men också öron öppna när det börjar närma sig Bandyfinal.

–  Eftersom finalen nu äntligen är tillbaka i Uppsala, vill vi belysa det som kännetecknar staden allra mest där Uppsala universitet är en självklar aktör. Det finns många godbitar i samarbetet där vi inte riktigt avslöjar samtliga i dagsläget, men det känns väldigt kul att Uppsala universitet engagerar sig i Bissen Brainwalk och vill göra det i samband med Bandyfinalen, säger Ola Rosén, projektledare Bandyfinalen Uppsala.

För att läsa mer om Bissen Brainwalk och hur du deltar, gå in på
http://www.kalendarium.uu.se/Evenemang/?eventId=32674

Mathias ”Bissen” Larsson en bandyspelare med flertalet SM-guld i Västerås som råkade ut för en hjärnblödning 2010 och nu samlar in pengar till forskningen.

Senaste nyheterna

Kategorier

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du användandet av cookies.